13-06-07

Stukje over de laatste maanden

Het is ondertussen al een heel tijdje geleden dat er nog een stukje op de site is verschenen. Dit komt grotendeels omdat ik zelf een beetje aan het sukkelen met mijn gezondheid. Veel te hoge bloeddruk, veel te hoge cholesterol en veel te hoge bloedsuikerwaarden. Alles tesamen dingen waar de dokteres zich toch wel wat zorgen over maakte. Met als gevolg dat den deze pillen moet slikken, op dieet moet, en moet afkicken van energierijke drankjes zoals cola. Binnenkort ben ik nog maar een schijntje van het monumentale lichaam dat ik nu ben.  Maar genoeg daarover.

Wat is er ondertussen op skeelergebied gebeurd? Heel wat. Zowel in Vlaanderen als in het buitenland, waren onze KRVers actief. En dan vooral de familie Lommers. Wesley en Dominique hebben overal waar ze deelnamen een hele verzameling bekers en medailles veroverd. Het is bijna te veel om op te noemen. Daarom hier enkele van hun behaalde resultaten:

Het Nederlands kampioenschap op de baan werd van 17 tot 19 mei gehouden in Heerde, een parabolische piste. Dominique haalde daar twee keer goud, op de 3000 m en de 3000 m punten, en twee keer zilver, op de 1000 m en op de 500 m.

Wesley behaalde nog een medaille meer. Twee keer goud, 300 m en 500m, twee keer zilver, 5000 m en 1000 m, en brons op de 3000 m punten.

Op de 300 m reed hij zo maar eventjes, een tijd van 28.99, bij de kadetten jongens, . Een tijd om “U” tegen te zeggen. Hiermee zou hij zelfs bij de junioren zilver hebben behaald.

IMG_4941

 

Met zulke resultaten zou je toch verwachten dat hij geselecteerd zou worden om Nederland te vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap jeugd, later dit jaar in datzelfde Heerde. Niets is minder waar, ook in Nederland moet je netjes binnen de lijntjes marcheren en alle regeltjes flink volgen, of je kan ondanks verpletterende resultaten netjes aan de kant blijven.

Alles is echter nog niet officieel bekendgemaakt. Laat ons hopen dat het verstand zal triomferen boven de bureaucratie.

Ook hier bij ons haalden zij de meeste wedstrijden, waar zij aan de start verschenen, binnen.

Zemst, Wilrijk, Heverlee, …

Gunther doet het minder goed. Door gebrek aan training, om verschillende redenen, is zijn uithoudingsvermogen sterk gedaald. Die paar wedstrijden in Nederland waar hij startte gingen goed de eerste rondes, maar na een tiental km was de pijp uit.

P1030470

Het Provinciaal Kampioenschap Antwerpen in Wilrijk, waar hij de start miste van de eerste wedstrijd, onoplettendheid of een foutje van de geluidsinstallatie, waardoor wij niet wisten dat juniors en seniors dames en heren samenreden, wie zal het zeggen. Het gevolg, geen verlenging van zijn provinciale titel maar een tweede plaats.

Ook Kirsten behaalde daar een tweede plaats bij de Liefhebbers dames. In Brugge behaalde zij vorig weekeinde de derde plaats. Wilrijk leverde haar dan weer een tweede podiumplek op.

P1030473

Wat er in de toekomst te gebeuren staat is nog even koffiedik kijken, ik probeer in elk geval terug in mijn schrijfritme te komen en op meer regelmatige basis stukjes te plaatsen.

 

 

onderstaande link naar het fotoalbum van Rik Huys.

 http://www.flickr.com/photos/7639671@N04/

14:53 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.