01-07-07

BK piste Tienen

Gunther is terug thuis, na enkele dagen Stuivenberg Hospitaal. Hij heeft nog veel pijn aan zijn nek en schouders en moet veel rusten. Geen TV of computer, niet lezen, niet skeeleren, geen grote inspanningen. Diegenen die Gunther een beetje kennen zullen weten dat dit een hel is voor iemand die geen 2 minuten kan stilzitten.

Gisteren ben ik dan maar met hem naar Tienen geweest, om naar het BK piste te gaan kijken. Zoals verwacht niet al te veel renners, en langs de kant, onder een vissersparaplu verscholen, de veel te dure Amerikaanse coach, Renée Hildebrand, die een paar dagen geleden is overgevlogen om onze elites te beoordelen. Zij kwam amper vanonder haar schuilplaats (enkel om wat hapjes te halen uit de auto), niettegenstaande het toch wel goede weer. Iedereen zal wel zijn eigen manier hebben om selecties te beoordelen zeker.

De paar wedstrijden die we gezien hebben waren toch wel spannend. Het gemak waarmee Bart Swings bij de Junioren jongens zijn koersen won is toch wel opvallend. De vooruitgang die hij deze winter maakte te opzichte van zijn concurrenten is fenomenaal. Op de 300 m reed hij een tijd van 25’88”, een tijd die zelfs geen enkele senior kon verbeteren. Dat beloofd voor het EK jeugd van volgende week, ik veronderstel tenminste dat hij één van de geselecteerden.

Gunther had van iedereen veel bekijks, bij de één al met wat meer medeleven dan de ander. Er werd wel veel geplaagd en afgelachen, het is dan ook best een zeer grappig verhaal, dat gelukkig goed afloopt, het had veel erger kunnen zijn, zijn “staircasediving” avontuur.

Jore Van den Berghe wint al zijn koersen, flink geholpen door de rest van de Zwaantjestrein. De andere eenzame renners (Niet-zwaantjes) kunnen jammer genoeg niet opboksen tegen de overmacht van Zandvoorde.

Bij de dames (senioren) gaat de strijd tussen Jessica Gaudesaboos en Britta Van Tournhout, met wisselend succes, zus Sabrina speelt dit jaar nog niet mee.

De heren senioren, toch die reeks waar wij met iets meer feeling mee hebben. Wij zagen enkel de puntenkoers, maar die was dan ook echt goed. Jasper Corne wint met overwicht, na lange tijd helemaal alleen voor de rest uitgereden te hebben. Ferre Spruyt wordt twee en Maarten Swings drie. Geen enkele medaille voor Zandvoorde die toch met een vijftal renners aan de start stonden. Ik was eigenlijk een beetje teleurgesteld in de prestatie van Kwinten Tas, maar daar zal wel een reden voor zijn geweest. Blij verrast was ik dan weer over Maarten Slembroeck, die wegscheurde van bij de start, en zo de eerste 4 punten verzamelde en op een knappe vierde plaats eindigde, één puntje te kort voor eremetaal.

Vandaag is het in Mechelen BK op de weg.

16:34 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.