09-07-07

EK Jeugd Heerde dag twee

 

Gisteren nog even naar Heerde gereden, wat is tenslotte 200 km met de wagen. Rond 16.30 uur kwamen we aan in een zonovergotene Heerde. Gunther, ik en voor de gelegenheid hebben we ook moeder de vrouw meegekregen. Eerst even Wesley feliciteren met zijn bronzen medaille op de 300 m tijdrijden. Daarna maar een plaatsje zoeken in het Belgische kamp. Wesley komt aan de start van de halve finale 500 m snelheid, nadat hij eerder die dag, reeds de reeksen en de kwartfinale goed doorgekomen was. Het wordt België-Nederland. Inderdaad twee Belgen en twee Nederlanders in deze halve finale, waaronder Wesley. Wie moeten wij nu aanmoedigen. Wesley uiteraard, tenslotte is hij lid van KRV, en de club ligt mij nader aan het hart.

Het startschot weerklinkt en voor zij 10 m verder zijn, valt Wesley, gehinderd??? Waar men normaal de wedstrijd afblaast, laat men gewoon verder rijden. 

In het CEC reglement staat hierover:


"- Répétition du départ.

Le départ peut être répété, sur décision de l'arbitre pour les cas suivants:

c. pour le départ en groupe, lorsque la chute d'un ou plusieurs coureurs provoque la chute d'autres athlètes et plus précisément dans les premiers

130 mt après le départ ; cette distance doit être indiquée et elle doit être bien

visible par le Jury;"


Nu waren er wel anderen betrokken bij zijn val, maar niemand is echt blijven liggen. De Nederlandse coaches dienden direct na de wedstrijd klacht in (terecht), maar na heel lang palaveren kwamen de koersrechters niet tot een beslissing (zwak). Zij legden dan maar de beslissing in handen van de Belgische delegatie om de koers al dan niet over te doen. Als je dan weet dat België als ze niet terug starten twee man in de finale van vier hebben en dus zeker één medaille binnen hebben, waarom zouden ze dan opnieuw rijden.

Moraal, als je valt net na de start, let erop dat je zeker niet alleen valt.

De rest van de dag een paar zeer mooie wedstrijden gezien, waar vooral onze Belgskes een aantal zeer mooie prestaties lieten zien, wat 3 gouden, één zilveren en één bronzen medaille opleverde.

Vooral de twee gouden medailles van Bart Swings die in zijn wedstrijden speelde met de Italianen, vielen mij op. Het gemak waarmee Swingske over de piste scheurt en alle anderen het nakijken geeft is fenomenaal. Op onderstaande foto zie je ook dat vooral de Italianen het smerig spelen, en dit in alle reeksen.

strijd met Italianen

Swings hier door twee Italianen in de tang genomen.

 

In de 10000 m afval/punten behaalde Swings goud. Koen Verwey (NL) kwam in het begin van de wedstrijd, samen met o.a. twee Italianen ten val. Het moment voor Swings om door te trekken en met de enig overblijvende Italiaan weg te rijden van de rest. Verwey moest van het staartje een ongelooflijke run in gang zetten, komt uiteindelijk bij de twee koprijders en wordt nog derde, prachtig.

Swings behaald ook goud in de 500m. Jore Van den Berghe goud op de 3000 m punten en zilver op de 500 m en Annabel Decleer zilver op de 500 m.

 

 

 

11:31 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

kontaktsport of snelheidsport? Prachtige foto eigenlijk en het doet mij denken aan een korte discussie die ik eens met Arnold gehad heb over het skeeleren, kontaktsport zei hij, en ik: nee, snelheidsport! Ik denk dat de waarheid ergens tussenin zit. Het is bewonderenswaardig hoe die gasten zich nog kunnen rechthouden in zulke situaties, chapeau!

Gepost door: Danny | 11-07-07

De commentaren zijn gesloten.