15-07-07

Univé World on Wheels

Gisteren was er in Staphorst de afsluitende marathon van het EK jeugd 2007. Nadien, een volledig skeelerprogramma voor jeugd en ouderen, met o.a. een manche van "Univé World On Wheels", waar ook Gunther na lange tijd, opnieuw aan de start verscheen. Straks meer daarover.

Wij vertrokken iets voor 10 uur, en zouden op tijd zijn om de beide marathons te zien, meisjes en jongens. Dit was echter gerekend buiten de files en snelheidbeperkingen op de Nederlandse wegen. Bijgevolg konden we nog net de aankomst meemaken van de meisjes, die gewonnen werd door Duitsland.

De jongens (heren), dan. Nederland zet negen man in, waaronder Patrick van Ginneken, één van onze trainingsmaatjes. België zes man, die op een na allemaal in het peloton de eindstreep bereiken, wat niet kan gezegd worden van de Nederlanders. Eén voor één vallen ze uit, Patrick letterlijk, na een duwtje belandt hij in het gras, loopt verder, komt in een putje en gaat overkop. Gedaan EK. De Italianen beperken zich tijdens de wedstrijd tot het hinderen van de anderen. Koen Verwey, de door Nederland gedoodverfde winnaar houdt zich ook zeer rustig in het peloton, terwijl alle anderen al het werk opknappen. Alle Belgen rijden als team. Wanneer er eentje valt is er altijd wel een ander om hem terug te brengen. Swings kampt tot tweemaal toe met materiaalpech, wielen die loskomen. Jens Maertens is steeds in de buurt om hem al rijdend te helpen, en terug bij de groep te brengen. De laatste ronde, het gaat hard. Italië op kop, ook de Fransen beginnen zich te moeien, Koen Verwey zet ook aan. De laatste bocht, Koen in gevecht (letterlijk) met de Italianen. Langs links profiteert Bart Swings van het tumult en wint als een schicht de marathon. Door diskwalificatie van een paar Italianen en Verwey, krijgt Wannes Van Praet nog de bronzen medaille.

Wesley heeft de dag tevoren zilver behaald op de aflossingswedstrijd op de weg, zijn balans op dit EK, 1 x goud, 1 x zilver en 1 x brons.

Later op de middag, gisteren, reed ook Dominique, zij werd derde.

Dan Gunthers wederoptreden. Ik had er geen goed oog in, hij had de laatste maanden amper op zijn skeelers gestaan, en de conditie was mede door zijn val van de trap niet optimaal (slecht). Ik schatte een zevental rondjes en pijp uit. Hij heeft mij echter in positieve zin verbaasd. De helft van de wedstrijd is hij toch met de groep kunnen meegaan, er is verbetering.

NL Staphorst 14-07-2007 005.jpgweb

Voor de start, nog even met Robbie de idioot uithangen.

NL Staphorst 14-07-2007 010.jpgweb

Hier nog goed meedraaiende.

 

Bij de dames kwam Annelies Van Miert in de laatste ronde vlak voor onze neus ten val en kon een goede plaats op haar buik schrijven. Jammer want zij zat steeds vooraan, mee met bijna alle ontsnappingen en prima geplaatst om een mooie uitslag te behalen.

15:01 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.