07-08-07

Otterlo 2007

Zaterdag 4 augustus, Unive World On Wheels in Otterlo. In vergelijking met andere koersen in Nederland, is Otterlo redelijk dichtbij. Slechts 156 km. Prachtig weer en om drie uur springen wij, Gunther en ik, in de auto. GPS levert feilloos werk, en een paar uur later zijn we ter plaatse.  Net zoals voorgaande jaren is de sfeer in Otterlo optimaal. Kermis, markt, muziek, lallende zatte Hollanders, hamburgers, kroketten, ijsjes, you name it, alles is er.

En dan uiteraard de wedstrijd. Om 18 uur start van de B wedstrijd. Gunthers vierde optreden dit seizoen, en tot nu toe reed hij geen enkele koers uit. Het parcours van Otterlo ligthem wel, vorig jaar derde en bij de C's eerste. Snel parcours met veel bochten. 40 minuten en drie rondes. Ook aan de start, Robbie Gaudesaboos (zijn Vlaams maatje), Herjan van den Heuvel en Patrik van Ginnneken (trainingsmaatjes). Na een half uur zit hij nog steeds mee in de wedstrijd. Nog drie minuten en drie rondes. Herjan en Patrik hebben de groep al moeten lossen. Ook Gunther moet ten langen leste het helse tempo opgeven, en lost de groep waarna hij verder rijdt op eigen tempo, eerste aankomst dit jaar, is de kentering er? Ik hoop het. Volgend weekend wedstrijd in ofwel, Zandvoorde (drie dagen) ofwel in Beek (Nederland) op zondag.

Robbie Gaudesaboos wint in Otterlo, ook hij had tot nu toe een minder goed seizoen.

Bij de dames wint Hilde Goovaerts, Annelies moet opgeven door materiaalpech.

Hierna volgt de huldiging van alle Nederlandse medaillewinnaars op het EK in Portugal. Ook Hilde Govaerts wordt gehuldigd, ook al is zij Belgische.

Als lid van SBN verdient zij ook over de grens erkenning. Dit is hier bij ons anders. Wesley (Lommers) wordt hier zelfs niet vermeld op de VRB website, ook al heeft hij een Belgische licentie en is hij lid van een Vlaamse skeelerclub en won hij een gouden, zilveren en bronzen medaille op het EK jeugd.  Van een dorpsmentaliteit gesproken.

 

NL Otterlo 04-08-2007 055 web

 

01:53 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.