15-08-07

Driedaagse Zandvoorde

Vrijdag 10 augustus, begonnen de skeelergladiatoren, aan één van de grootste wedstrijden van Europa, de wereld. Al vele jaren komen alle grootheden van heinde en verre, om hier hun kunnen te laten zien. Hier de overwinning behalen is dan ook een felbegeerde titel. Voor KRV starten dit jaar Dominique en Wesley Lommers. Gunther moet studeren, de tweede zittijd komt eraan, en dit is nog net iets belangrijker. Het weer is schitterend, dit in tegenstelling met de uitgeregende versie van vorig jaar.

Dominique laat in haar eerste wedstrijd meteen zien, van welk hout ze gesneden is en wint met gemak. Wesley moet in zijn koers gelijk opboksen tegen een sterk Frans team,  team Zwaantjes en vele andere kleppers. Hij moet vechten voor zijn plaats in het peloton en wordt wegens te veel vechtlust eerst gedeclasseerd,  dit wordt later omgezet in diskwalificatie.

1096130693_2c66afcdde

 


Ook in de tweede wedstrijd van vrijdagavond laat Dominique haar overmacht zien, tweede overwinning. Wesley heeft in de vorige wedstrijd zijn enkel bezeerd en moet zich tevreden stellen met een negende plaats.

1097039700_094950bc1c


Zaterdag, weer een lekker zomerweertje en wij besluiten dan maar om naar de kust af te zakken en te gaan kijken naar de "Grote prijs van Vlaanderen 2007" in Zandvoorde.

Dominique wint alletwee haar koersen op zaterdag. Wesley heeft teveel last van zijn enkel en zal dit jaar niet meer rijden in Zandvoorde. Hopelijk is hij tegen volgend weekend in die mate hersteld om in Tienen weer mee te strijden.

De wedstrijd zit erop en wij trekken naar het strand om Liam nog even te laten kennismaken met zee en zand.

Liam  strand 11-08-2007 016web

Liam  strand 11-08-2007 009web


Zondag is er 's morgens de wegwedstrijd, (jammer genoeg de enige nog in ons eigen land). Ludo start als liefhebber bij de seniors. hij mag twee rondes meerijden en wordt dan uit de wedstrijd gehaald wegens teveel achterstand. Heel die verplaatsing van Retie in de Kempen naar Oostende voor twee rondes. Waarom achterblijvers niet laten uitrijden? Op een afgesloten parcours, zoals in Zandvoorde,  kan en mag dit toch geen probleem zijn.

Zondagmiddag rijdt Dominique nog twee koersen. Ook deze wint ze, met als gevolg, zes op zes en met ruime voorsprong de eindoverwinning.

naamloos web

Met dank aan Rik Huys en Maarten Slembrouck voor de skeelerfoto's.

15:35 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.