14-04-08

KRV zend zijn zonen en dochters uit

Zaterdag 12 april 2008. Het skeelerseizoen werd zowel in België als in Nederland geopend met de eerste wedstrijden. Het shorttrackseizoen werd op diezelfde dag afgesloten met de "Closing games" in Turnhout.

En op elk van die wedstrijden was KRV vertegenwoordigd. In Turnhout waren het Martijn en Brenda Proost. Martijn behaalde in zijn categorie de tweede plaats, na een hele dag wedstrijdrijden. Hij moest de duimen leggen tegen de Deen Lars Oritsland, de overige vijf deelnemers moesten het meesterschap van Martijn erkennen. Brenda werd bij de junioren C dames 9 van de 11 deelneemsters. Volledige uitslag via onderstaande link.

http://www.shorttrackonline.info/live.php

In België was er de Nationale wedstrijd Speed in Zemst (Eppegem). Daar waren het Yordi Martens bij de senioren Heren en Ludo Denhez bij de Liefhebbers Heren die onze club vertegenwoordigden. Yordi werd in de eerste manche van dit criterium (tweede afspraak op 4 mei in Tienen) eerste en Ludo behaalde net als Brenda de negende plaats. Volledige uitslag via onderstaande link.

http://www.rekozemst.be/

In Nederland was het afspraak in Brakel (Zaltbommel) waar dit jaar de start van de eerste wedstrijddag van het welbekende "World on Wheels" werd gegeven. Wesley en Dominique Lommers stonden daar voor ons aan de start. Wes bij de Beloftes. Een paar rondes na de start begint het stevig te regenen, en al wie hier de verkeerde wielkeuze had gemaakt moest al snel diegenen die wel voor regenbanden hadden gekozen, zien vertrekken en na een paar pogingen om te blijven volgen de wedstrijd verlaten. Onder hen ook Wesley en Patrik van Ginneken. Dominique had meer geluk, de baan was al min of meer opgedroogd toen de dames moesten starten. Zij stond als 11 jarige aan de start met alle grote namen in het damesskeelerwereldje. Hilde Goovaerts, Britta Van Tournhout, Suzanne Van Praet, en nog vele anderen. allemaal dames met jarenlange ervaring, terwijl Dominique maar net in dat wereldje komt piepen. Vorige jaren was het zelfs ondenkbaar dat een pupil 1 aan zulke wedstrijden mocht deelnemen. Het parcours is zwaar en ronde na ronde zie je dames afzakken en uit de wedstrijd verdwijnen. Dominique blijft bij de kopgroep zitten, tot een klein foutje, ze mist een demarage en moet de kopgroep laten gaan. Uiteindelijk rijdt ze de wedstrijd uit en eindigt op een 21 ste plaats, slechts twee rondjes achter de winnares Hilde Goovaerts. Maar ze laat enkele ronkende namen achter zich. de volledige uitslag vindt je via onderstaande link. Wes en Dominique hadden in de voormiddag ook al een jeugdwedstrijd in Wolvega gereden. Een klein detail, in Brakel reden ze alletwee op slechts drie wielen, het tweede wiel werd eruitgenomen, dit is op een parcours met klimmen en dalen minder belastend voor het enkelgewricht (cfr. vader en coach Lommers). Gunther stond aan de kant en keek ernaar, met toch wel een klein beetje spijt dat hij wegen gebrek aan training niet kon deelnemen, hopelijk later op het seizoen...

http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=291854

hieronder enkele foto's van de wedstrijd in Brakel, van Wes en Dominique die ons werden toegestuurd.

NL Brakel 03 12-04-2008kopie

NL Brakel 01 12-04-2008kopie

NL Brakel 07 12-04-2008
 

meer foto's hiervan vindt je op via volgende links.

www.dedigitalenieuwskrant.nl

http://www.fotohdeboer.nl/index-19.html

14:51 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.