18-04-08

Wolvega 16 april 2008

weer een verslag van onze rijdende reporter Yordi Martens, ditmaal van de wedstrijd in Wolvega van woensdag 16 april 2008. Jammer genoeg geen foto's, omdat pa Martens het fototoestel vergeten was. Je kan als vader, coach, chauffeur ook niet altijd aan alles denken Knipoog


16 april 2008Wedstrijd landelijke baan senioren.Wolvega. 1ste afstand: 300 meter sprint.

Het was erg koud bij de start, helaas moest ik als allerlaatste starten dus stond ik erg lang wachten wat niet bevorderlijk was voor mijn spieren. Eenmaal aan de start was ik niet meer zenuwachtig.

De dag ervoor had ik nog tips gekregen van Luc Bartholomeeussen over mijn startprocedure. Dit heeft mij tijdens de race erg geholpen. Mijn start was veel beter en mijn overgang naar mijn topspeed verliep vele malen beter.

Toen ik de bocht in kwam had ik niet in de gaten dat hij zo scherp was, ik kwam voor mijn gevoel erg ver uit de bocht, dit was een minpuntje aan de rit. Richting finish was mijn techniek veel verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ik finishte met een “eagel hawk” waarvan helaas geen foto is gemaakt. Een tijd van 29.03 waar ik zeer tevreden over ben.

Resultaat een 23e plaats. Niet slecht al zeg ik het zelf voor de eerste maal tussen de A-rijders..

 2de afstand: 10.000 meter puntenkoers.

Ik was erg zenuwachtig voor deze rit, dit was namelijk de eerste lange rit bij de senioren. De snelheid lag vanbij de start vrij hoog. De eerste rondes zat ik achterin het peloton. Na een rondje of vijf merkte ik dat ik toch goed meekon.

Naarmate de race vorderde probeerde ik elke ronde een plaatsje op te schuiven. Na ongeveer tien rondes begon het peloton in tweeën te vallen. Het gat werd groter en ik besloot naar de eerste groep te rijden om zo de aansluiting te krijgen.

Met nog zes rondjes voelde ik me nog steeds goed en besloot tussen de “ grote jongens” een stuk naar voren te rijden.

Bij de laatste twee rondes vergiste ik me. Ik dacht dat we nog maar 1 ronde hoefden.  Mijn probleem was dus dat ik te vroeg alles gegeven had en niet meer de laatste ronde voluit kon gaan.

Gelukkig kwam er niemand meer voorbij in de laatste ronde. Ik eindigde op een 17de plaats wat voor mij erg goed was.

Algemeen dagklassement 20e plaats.


Volledige uitslag via volgende link:

http://www.skatebond.nl/

22:50 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.