28-09-10

Jeugdcriterium Frans Claes - Vosselaar

Zondagmorgen, 26 september 2010. 

Moe want tot in de vroege uurtjes nog bezig geweest met de allerlaatste voorbereidingen voor onze manche van het "Jeugdcriterium Frans Claes". Even buiten kijken en moeten constateren dat het weer niet is zoals de vorige edities. De straat is nat, de lucht grijs, en van zon is al helemaal geen sprake. Gene zever, maar doorbijten en al het nodige materiaal, drank, koelkast, tafels, tent, tassen, thermossen, verlengdraden, tombolaprijzen, bekers, ..., teveel om op te noemen, verdelen over de aanwezige autos van altijd dezelfde vrijwilligers. Het kan er net allemaal in, dan de mensjes zelf nog in de auto's proppen en op weg naar Vosselaar. Onderweg nog enkele spatten regen tegen de vooruit, dat beloofd. Maar hoe dichter we bij het wedstrijdterrein komen hoe beter het weer wordt, de straat wordt droog en hier en daar komt zelfs een zonnestraaltje piepen door de grijze wolken.

diepvenneke2.jpgOm elf uur zijn we ter plaatse, de auto's worden uitgeladen en ik kan je verzekeren, het is geen pretje, sinds vorig jaar mogen we niet meer met de auto tot aan het omnisportveldje waar alles gaat gebeuren. Dus, alles moet 150 m verder gedragen worden, mijn schouderspieren zijn er nog stijf van. Vlug de tent opstellen de drankfaciliteiten inrichten en het plein waar alles zal gebeuren nog een opkuisbeurt geven, zodat de renners onder de best mogelijke omstandigheden hun wedstrijd kunnen rijden.

FrClaesVosselaar-6 26-09-2010.JPGOok het materiaal voor de wedstrijd zelf is ondertussen aangekomen en opgesteld, de geluidsinstallatie en de nodige potjes en pannen om het hindernissenparcours af te bakenen.

Rond de klok van 12.30 uur is alles klaar en opgesteld en kunnen we de eerste renners en hun aanhang verwelkomen. De koersrechters en het Vlaamse kruis worden geïnstalleerd, en om stipt 13.30 uur kunnen de wedstrijden beginnen.  FrClaesVosselaar-79 26-09-2010.JPGGunther wordt in het midden geplaatst en is verantwoordelijk voor het secretariaat. de juiste uislagen bij de juiste renners zetten en er zo voor zorgen dat iedereen de plaats krijgt die hij of zij verdient. (soms bijgestaan door zijn Esther)

De wedstrijd verloopt prima onder het allesziend oog van Marie-Claire, die alles in goede banen leidt. En wat ook niet onbelangrijk is, het weer blijft dreigen maar toch blijft het droog. Rond 15.30 uur is alles wat moest gereden worden, gereden en er kunnen zelfs nog wat extra wedstrijdjes ingelast worden. FrClaesVosselaar-188 26-09-2010.JPGDaarna de beker en geldprijzen uitreiking en we kunnen weer alles terug in de auto's beginnen laden.

Gelove wie gelove wil, daar zijn we nog maar pas mee begonnen of ze beginnen boven ons toch wel emmertjes water naar beneden te smijten, met als gevolg dat al het materiaal na een droge wedstrijd toch nog nat terug naar af gaat.

Het voornaamste is echter dat heel het wedstrijdgebeuren droog is gebleven, daar tekenen we voor.

Volgend jaar zelfde tijd zelfde plaats, namelijk zondag 25 september 2011, 13.30 uur in Vosselaar. Be there !!!!

 

alle foto's via volgende link :

http://www.facebook.com/home.php#!/album.php?aid=219784&a...

16:17 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.