09-05-11

Europacup Mechelen 6, 7 en 8 mei 2011

Vrijdagavond, zijn we nog eens afgezakt naar een skeelerwedstrijd. De “Europacup 2011” in Mechelen. Dit is een skeelerwedstrijd in samenwerking met een aantal andere Europese skeelerclubs.  Ook de wedstrijd in augustus in Zandvoorde is daar een onderdeel  van.

Als we aankomen merken we al dat dit geen klein ding is. Alle straten en parkeerplaatsen rond het zwembad en de skeelerpiste zijn ingenomen en we moeten al een kilometer verder rijden om nog een plaatsje te bemachtigen. Gelukkig hebben we geen renners  bij en moeten we buiten het fototoestel niks meer meesleuren. Geen skeelers, geen wedstrijdpakjes, geen drank, geen stoelen, geen bescherming tegen de zon, ….

Die tijd is jammer genoeg voorbij, als de kinderen stoppen met skeeleren, moet je dat hoofdstuk afsluiten, alhoewel ik blijf hopen dat ze op een dag de draad terug oppakken en vader terug de adrenalinerush bezorgen als hij zij zoon en/of dochters over de piste of de weg ziet scheuren.

Het moment dat ik de deur van de wagen opendoe, toch weer een zeer aangenaam moment, want in de verte horen we het commentaar over de geluidsinstallatie, en jawel verzorgd door de zoetgevooisde stem van Hugo Moreels. Zeer zeker een pluspunt, want wat die man weet over het skeelerwereldje en de renners , en dat dan nog met de nodige humor kan brengen. We gaan nu al een 18 jaar naar skeelerwedstrijden in binnen- en buitenland en aan den Hugo kan niemand maar dan ook niemand tippen.EuropacubMechele 129 08-05-2011.JPG

Het weer is stralend, misschien iets minder voor de renners, maar voor de omstaanders ideaal. We hebben het daar in Mechelen al anders geweten, emmers water die uit de hemel vielen, onmogelijk om te rijden, ondanks borstels en pompen om het water weg te krijgen.

Vrijdagavond worden de 300 m snelheid, een individuele wedstrijd tegen de klok gereden, en ook al zijn dit wedstrijden waar niet alle renners aan deelnemen, is er toch een zeer mooi veld aan deelnemers.  Onder hen Andreia Nicoläu, ons Portugees lid, en niet Colombiaans zoals Hugo over de micro verteld, ja de man kan niet alles weten Knipogen.

EuropacubMechele 68 08-05-2011.JPG

 

Foto’s via deze link :

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150184413489173.323157.637089172

 

Zaterdag kunnen we jammer genoeg niet naar Mechelen, den bompa en de bomma zijn 60 jaar getrouwd en den deze wordt door zijnen halven trouwboek en de kinderen verplicht om naar dat feestje te gaan.

 

 Niks voor mij zulke familiefeestjes, nen helen dag aan tafel zitten om een paar gerechten te eten, neen geef mij maar een goeie skeelerwedstrijd onder een stralend zonnetje, zelfs als het koud is en af en toe regent is dit nog altijd meer mijn ding.

 

Zondagmiddag echter zijn we terug van de partij. Nog meer volk, nog verder parkeren, maar ik heb het ervoor over. Prachtige dingen gezien, veel  toprenners aan de start, kortom een topevenement.EuropacubMechele 322 08-05-2011.JPG

 

Proficiat aan Benny en zijn team om dit alles weer in goede banen te leiden.

 

Foto’s van zondag :

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150185904294173.323748.637089172

 

ik heb trouwens het goede voornemen genomen om terug meer naar  wedstrijden te gaan kijken, foto’s te maken en verslagjes te schrijven en zeker de website terug wat meer leven in te blazen.

 

11:32 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.