07-05-12

"Jeugdcriterium Frans Claes" deel 1 Wilrijk

Zo hier zijn we weer, ik heb even een periode met een "Writersblock" meegemaakt, maar vanaf nu zijn we weer 'alive and kicking' online., met zoveel mogelijk verslagen van skeelerwedstrijden.

Zaterdagmorgen, 5 mei 2012,10 uur, Berkenveldplein in Wilrijk. Het eerste deel van het "Jeugdcriterium Frans Claes 2012". Het weer is barslecht, regen, regen, regen, iets waar we de voorbije weken reeds dagelijks mee te maken kregen. Vandaag is het dus niet anders. De piste is nat en hier en daar spekglad. Ook de opkomst is niet zo groot, reden hiervoor natuurlijk het weer.

Aan de kant de rennertjes in afwachtende houding. De één rustig en gelaten, dit zijn de ervaren competitierenners. Anderen nerveus en met bange oogjes, diegene die vandaag hun eerste wedstrijd zullen rijden.

Maar allemaal wachten ze de beslissing af van de koersleiding. zullen we vandaag mogen rijden? Dan komt via de geluidsinstallatie de verlossende boodschap. De wedstrijd gaat door zij het dan in aangepaste versie. De snelheidswedstrijden worden vervangen door tijdrijden en de hindernis- en de zigzagkoers worden wedstrijden in lijn, om glijpartijen te vermijden.

De wedstrijd wordt gehouden onder het toeziend oog van een schare koersrechters, keurig mooi in het wit,  Knipogen. Fr Claes Wilrijk 003 05-05-2012.JPG

Elke categorie rijdt eerst zijn wedstrijd tegen de tijd, in een druiligere regen, echter zonder valpartijen. De renners houden zich allemaal recht ondanks de ongure weersomstandigheden.

Fr Claes Wilrijk 042 05-05-2012.JPG

Na de pauze, inderdaad zelfs als het regent moet de inwendige mens voorzien worden van het nodige vocht, worden de wedstrijden in lijn gereden. Hier komen wel enkele renners ten val, maar het enige voordeel van een natte piste is dat wanneer je nu valt je als het ware voortglijd over het water, gevolg = geen schaafwonden, maar enkel een nat pak en een gekwetst ego.

Fr Claes Wilrijk 196 05-05-2012.JPG

 

Maar de rennertjes hebben er plezier in, kijk maar naar volgende foto, de renner in kwestie lacht als het ware het slechte weer weg.Fr Claes Wilrijk 136 05-05-2012.JPG

Netjes op tijd is de wedstrijd afgelopen. De piste wordt snel vrijgemaakt, zodat na de middag een wedstrijd "Kunstrolschaatsen" kan plaatsvinden, eveneens ingericht door de plaatselijke club "Koninklijk Modern Wilrijk".

volledige fotoreeks via :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101508167186891...

15:36 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.