14-05-12

Europacub skeeleren Mechelen - dag 3

13 mei 2012, prachtig weertje, niet zo warm als vorig jaar in mei, maar ideaal om te skeeleren. Vandaag is het reeds de derde dag op rij dat in Mechelen, de "Europacup Skeeleren" wordt gehouden. De wedstrijd is de vijfde manche van de Europa Cup skeeleren, een regelmatigheidscriterium met wedstrijden in Nederland, Duitsland, Italië, Hongarije, Polen, Tsjechië, Oostenrijk en België.

Ook wij zijn klaar om een dagje te profiteren van het weer, de gezelligheid, mooie wedstrijden, één of meerdere drankjes, maar zeker ook de heerlijke hamburgers waar het "Fratelliteam Mechelen" mij alle jaren kan van laten genieten. Als we in Mechelen aankomen zijn er al verschillende koersen gereden, immers de wedstrijddag is daar gestart om 9 uur. De hele wedstrijd in Mechelen duurde 3 dagen, gestart op vrijdag om 18 uur en einde op zondag om 18 uur, na 86 verschillende koersen met meer dan 220 renners. Het juiste aantal en de uitslag van de ganse wedstrijd kan je een van de volgende dagen ongetwijfeld op de site van VRB en/of Fratelliteam Mechelen vinden.

Onder die renners natuurlijk onze eigen Vlaamse toppers, die met de wereldtop kunnen meedraaien en zelfs aftroeven. Opvallend was wel de afwezigheid van onze buren, de Nederlanders, waar ze anders in grote groepen aanwezig zijn en de boel bezetten, was er maar hier en daar een enkeling te bespeuren ????

Rond 11 uur startte de "Retro race", alle renners en rensters, stonden op quads, zo werd teruggegrepen naar het rolschaatsen van weleer, toen er van skeelers, inlineskates, skeeleren nog geen sprake was. Oude knakkers namen het op tegen de jeugd, opvallende aanwezigen waren een aantal leden van het Rollerderbyteam uit Antwerpen, de "One love Rollers dolls", zij vielen vooral op door hun outfit.

Mechelen Retrorace  13-05-2012 (48).JPG

Ook onze eigen  Andreia Nicolau deed mee aan dit leuke intermezzo, zij beschikte wel niet over de perfecte wedstrijdrolschaatsen, waar toch nog opvallend veel deelnemers bleken over te beschikken.

Na de middagpauze, eten meebrengen was niet nodig, er was een overvloed van hapjes en happen ter beschikking, voor ieder wat wils, broodjes, fritten, taartjes, de overheerlijke hamburgers, pasta, ... van honger en dorst kon je zeker niet omkomen. Daarbij nog genieten van de eerste zomerse zonnestralen dit seizoen. Wat kan een mens nog meer wensen. Een weetje, de aanwezige grote delegatie uit Denemarken, blijkt een grote fan te zijn van onze culinaire delicatessen. Vrijdagavond, zo liet ik mij door een zeer goed ingelichte insidersbron, vertellen werden er in no-time dertig kg friet verorberd, om nog maar te zwijgen over 70 hamburgers en andere versnaperingen.

Na de middag worden de koersen één na één afgewerkt, zelfs de afvallingskoersen verlopen vlot en ordentelijk. We hebben het in het verleden zeker anders gekend. De renners verlaten zeer disciplinair de wedstrijd nadat hun nummer wordt afgeroepen door "Skeelerhugo", voor mij nog altijd de beste omroeper die het skeeleren heeft gekend en nog altijd kent. Jammer genoeg is hij niet meer op elke wedstrijd aanwezig. Bij deze een oproep, Hugo terugkomen !!!!

Na elke serie van koersen een aangename pauze, tijdens die pauze worden er wedstrijdjes gereden voor recreanten, een plezier om die ukjes hun rondjes te zien rijden, met verbeten blik. De toekomst van onze sport. Tijdens die pauzes rust ook "Skeelerhugo", gelukkig zet hij zijn microfoon af, anders zou het gesnurk wel eens door de luidsprekers kunnen knallen. Knipogen

Mechelen dag 3 553 13-05-2012.JPG

Als afsluiter de ploegenkoersen (relays), ongelooflijk spectaculair . Ook de renners hebben hier altijd evenveel plezier in. Hier moeten zij gebruik maken van al hun kunnen. Behendigheid, snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, teamgeest, sportiviteit, ... een allegaartje van kunnen, dat is ook wat het "skeeleren" maakt tot wat het is. Een echte sport, jammer genoeg teveel miskent door de media en daardoor ook door het grote publiek. Skeeleren moest allang Olympisch zijn.

Dat gezegd zijnde, we hebben weer eens genoten van het skeeleren, op naar meer.

Fotoimpressie van de retrorace en de andere wedstrijden :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101508805091841...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101508803976541... 

Videofilpjes vindt je hier:

http://www.bildimpressionen.de/index.php?cmd=showalbum&am...

12:03 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.