29-05-12

Marathon Herverlee 28-05-2012

Gisteren, 28 mei, derde dag van het "Belgian Grand Prix skeeleren", een wedstrijd ingericht door RSC Tienen en RSC Heverlee. zaterdag en zondag op de piste van Tienen en zondag wijk Terbank in Heverlee. In deze wijk, ligt de omloop waar al jaren het Belgisch Kampioenschap Marathon (lange afstand) plaatsvond. Dit jaar wordt de primeur daarvan afgesnoept door Fratelli Team Mechelen. Zij organiseren volgende week zaterdag, 2 juni 2012, het BK rond het zwembad en de skeelerpiste van Fratelli.

Wij zakten gisteren af naar Heverlee om nog eens een wegwedstrijd te volgen. Wedstrijden waarvan er veel te weinig zijn in ons land. De sfeer is toch helemaal anders dan een pistewedstrijd.

Die sfeer was er, mede ook door het stralende zomerweer. Prachtig voor het publiek, maar waarschijnlijk iets minder voor de renners die toch maar eens 42 km en 195 m moeten rijden op deze toch wel zware omloop. Flink bochtenwerk en zeker niet vlak. Het parcours is dan ook nog eens gespijsd met de nodige hellingen. bevoorrading van de renners met spijs en drank is dan ook een must.

marathonHeverlee 201 28-05-2012.JPG

 

Eerder op de dag reden de jongere categorieën hun wegkoers, afstanden van 846 tot 5922 m. Jammer genoeg misten we die, te laat thuis vertrokken en door de nodige omleggingen maar net op tijd voor de start van de 49 ronden en 741 m voor het klapstuk van de dag, de marathon voor de juniors, seniors en liefhebbers dames en heren.

Omdat er een ambulance op de omloop was moest de start uitgesteld worden, 15u30 was niet haalbaar, maar wanneer de ziekenbroeders en begeleidende politieagenten de omloop verlaten hebben worden de renners weggeschoten. Vanaf het begin is duidelijk dat dit een rondje RSC Heverlee wordt. Het "Belgian dreamteam" (Bart en Maarten Swings en Ferre Spruyt) legt er vanaf het begin de pees op. Eén voor één moeten de anderen de kop lossen. Er staat geen maat op dit drietal. Ronde na ronde vergroten zij hun voorsprong op de rest.

marathonHeverlee 188 28-05-2012.JPG

Iedereen wordt een aantal keren gedubbeld. Bij de dames leidt Nele Armée, eveneens van RSC Heverlee, de debatten, met Jessica Gaudesaboos (ITBrugge) op de tweede plaats.

marathonHeverlee 238 28-05-2012.JPG

Het sterke drietal komt zij aan zij over de aankomst, de fotofinish geeft Maarten aan als overwinnaar. Bij de dames wint Nele voor Jessica.

Mijn welgemeende gelukwensen aan alle deelnemers.

Volgende week afspraak in Mechelen voor het BK lange afstand.

fotoreportage van de marathon in Heverlee via:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101509186174541...

 

14:37 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.