13-08-12

Flanders Grand Prix 2012 - dag 3 - zondag 12-08-2012

Gisteren, zondag 12 augustus 2012, zijn we naar Zandvoorde gereden, om de laatste dag van één van de grootste skeelerwedstrijden in ons land mee te maken. Jammer genoeg konden we niet, zoals andere jaren, de volledige driedaagse meemaken. Immers de wedstrijd was reeds vrijdagmiddag gestart.

Dit jaar konden we echter de meeste koersen volgen via internet, thuis vanuit je luie zetel, op grootschermtelevisie. Een rechtstreeks beeldverslag zorgde ervoor dat je alles van op afstand kon volgen. De sfeer moest je er maar bij fantaseren.

500 renners ingeschreven van over de hele wereld. Ja, volgend jaar worden op de volledig vernieuwde, een pareltje bovendien, Mundialpiste te Zandvoorde, de wereldkampioenschappen skeeleren gehouden van 22 tot 31 augustus 2013. Als je een hart hebt voor het skeeleren of voor echte sport in het algemeen, kan en mag je dit zeker niet missen. Zet de datums alvast in je agenda.

Gisteren dus, door file naar de kust, iets te laat aangekomen in Oostende en daardoor een stuk van de wegkoers van de dames gemist (56 rensters). De heren, een wedstrijd met 112 renners, daarentegen hebben we helemaal kunnen volgen. Bart Swings, meervoudig Europees en wereldkampioen won de wedstrijd voor zijn teamgenoot Ewen Fernandez (Powerslide Matter World team), derde werd Crispijn Ariens, in een ver verleden samen met Gunther Van Hoogten in het Skatefreakteam, de periode dat ik met een jasje mocht rondlopen met "coach" van dat team op mijn rug.

Zandvoorde 062 12-08-2012.JPG

 

Vanaf 13.30 uur konden we genieten van prachtige wedstrijden op de nieuwe (blauwe) piste van Zwaantjes. Waar je vroeger de wieltjes over het asfalt hoorde denderen, hoor je nu enkel nog een pfffffft als het peloton langsraast. Zoals meestal in Zandvoorde was ook de zon rijkelijk aanwezig. Tropische temperaturen, prachtige skeelerwedstrijden, wat kan je meer wensen. Spijtig dat we niet meer zoals vroeger onze eigen kinderen luidkeels naar een goede plaats in het klassement konden schreeuwen, maar ja dat is het leven zeker, ze worden ouder en krijgen andere interesses, jammer maar helaas.

Rond 17.30 uur zitten alle wedstrijden erop en kunnen de renners gehuldigd worden.

Wij nemen afscheid van alle bekenden en laten de kust en het goede weer achter ons om naar huis te vertrekken. We belanden van de ene file in de andere, blijkbaar was heel het land naar het "zeetje" getrokken om van de weinige dagen met zon de laatste maanden te profiteren, en natuurlijk moest iedereen op hetzelfde moment huiswaarts rijden.

De uitslagen en andere info over de wedstrijd kan je via deze link vinden :

http://www.flandersgrandprix.be/nl/results/2012

mijn eigen foto's via, ze zijn niet wat ze zouden moeten zijn, verkeerde plaats en verkeerde lens gekozen, maar ik wil ze toch met iedereen delen :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101510919139841...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101510939502391...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.101510940013491...

13:03 Gepost door Jan in Competitie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.